Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Μοσχάρι με σάλτσα μανιταριών



Υλικά
400 γραμμ. μοσχάρι γάλακτος (κιλότο ή κόντρα)
150 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια (ασπρομανίταρα ή πορτομπέλο)
10 γραμμ. αποξηραμένα μανιτάρια (πορτσίνι)
2 κ.σ. ελαιόλαδο1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κονιάκ
2 κ.σ. μαυροδάφνη
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι




Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κρέας σε 2 φιλέτα και το αλατοπιπερώνουμε. Ξεπλένουμε τα άγρια μανιτάρια και τα μουλιάζουμε με 1/2 φλ. τσαγιού νερό ζεστό για 15΄. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το υγρό τους (αφού το σουρώσουμε σε ψιλή σήτα). Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι.

2. Ροδίζουμε το κρέας για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄. Αφαιρούμε το σκόρδο. Σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί και προσθέτουμε τα φρέσκα και τα αποξηραμένα μανιτάρια, καθώς και το θυμάρι.

3. Προσθέτουμε το υγρό που μούλιασαν τα μανιτάρια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι. Μαγειρεύουμε για περίπου 15΄, να μαλακώσει το μοσχάρι και να πυκνώσει η σάλτσα του.

μερίδες 2
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά

argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου