Τι χρειαζόμαστε:
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 αβγά
- 1 γιαούρτι (εγώ βάζω light 2%)
- το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 κιλό αλεύρι φαρίνα περίπου
- 2 κ.γ baking powder
- σόδα μαγειρικής στη μύτη στο κ.γ
- 1 κρόκο με λίγο νεράκι για το άλλειμα
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, κατόπιν το γιαούρτι και μετά ρίχνουμε μέσα το χυμό-ξύσμα.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και τη σόδα.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα αλείφουμε με το κρόκο-νερό, τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκιμάστε και με ξύσμα λεμονιού (χωρίς το χυμό του), θα με θυμηθείτε!!
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου