Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΑΦΡΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ





Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 γιαούρτι (εγώ βάζω light 2%)
  • το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι φαρίνα περίπου
  • 2 κ.γ baking powder
  • σόδα μαγειρικής στη μύτη στο κ.γ
  • 1 κρόκο με λίγο νεράκι για το άλλειμα


Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, κατόπιν το γιαούρτι και μετά ρίχνουμε μέσα το χυμό-ξύσμα.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και τη σόδα.
  3. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα αλείφουμε με το κρόκο-νερό, τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάστε και με ξύσμα λεμονιού (χωρίς το χυμό του), θα με θυμηθείτε!!


sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου