Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΤΡΟΥΦΕΣ


Υλικά:
2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα μπισκότα τριμμένα
2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
2 κούπες ζάχαρη

1 κούπα νερό
3 κουταλιές της σούπας ποτό μπανάνα (ή άλλο)
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1/4 τρούφα σοκολάτα1/4



Εκτέλεση:
  • Σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά
  • Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα άλλα υλικά μαζί
  • Μόλις λιώσει η ζάχαρη με το νερό τη ρίχνουμε στη λεκανίτσα με τα υπόλοιπα υλικά
  • Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό
  • Μόλις κρυώσει η ζύμη βάζουμε σ' ένα ταψάκι την τρούφα και πλάθουμε σε μπαλάκια το μίγμα, βρέχοντας τα χέρια μας για να μην κολλάει
  • Ρίχνουμε τα μπαλάκια μέσα στην τρούφα σοκολάτα για να κολλήσει γύρω- γύρω
Οι τρούφες μας είναι έτοιμες.

Σημείωση: Αν το μίγμα δείξει λίγο νερουλό, προσθέτουμε πριν από το πλάσιμο φρυγανιά ή μπισκότο τριμμένο


http://greekcook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου