Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ




Υλικά
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 50 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • 1 κουταλιά εκχύλισμα (εσσάνς) αμυγδάλου
  • μισό φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • λίγο αμαρέττο λικέρ
  • Εκτέλεση


  • Χτυπάμε με σύρμα σε λεκανίτσα αυγά, ζάχαρη, βούτυρο και γάλα.
  • Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αμαρέττο, την εσσάνς, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ρευστή ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή γάλα).
  • Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη πλατιά φόρμα (ώστε να είναι λεπτό το κέικ) και πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο.
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια

  • http://www.greekmasa.gr
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου